Voegen
keyboard_arrow_down
Showtuin vandaag geopend tot 18:00 Arrow right round
Voegen
Hoe en waarmee moet ik voegen?

Hoe en waarmee u moet voegen hangt af van het type bestrating. Voor betonklinkers en gebakken bestrating gebruikt men vaak breker- of metselzand. Bij terrastegels raden wij aan in te voegen met inveegsplit, quarzzand of zilverzand.

Ook kunt u kiezen voor een dichte voeg, deze is bij de juiste verwerking nagenoeg onderhoudsvrij. Voor een dichte voeg heeft u de keuze uit meerdere producten zoals Gatorsand, Varistone LM Aqua, Varistone MST en nog vele andere soorten. Het aanbrengen van zo’n vaste voeg is specialistisch werk. Laat u daarom informeren door ons of door uw verwerker.
 
Kan ik siertegels invoegen met brekerzand?
Brekerzand is een gebroken splitsoort en heeft een gradering van 0-3 mm. Brekerzand is te gebruiken voor het invegen van bestrating, voornamelijk klinkers voor bestrating voor opritten, echter is brekerzand niet geschikt voor siertegels! Brekerzand is namelijk scherp en kan krasvorming veroorzaken aan de deklaag van de tegels. Ook is brekerzand niet altijd schoon en is het kalkhoudend. Als het zand langdurig op de tegels blijft liggen kan het kalkvlekken veroorzaken. Veeg het daarom in het straatwerk en daarna ook direct van het straatwerk af. Spoel eventueel na met water. Gebruik voor het invegen van siertegels quarzzand of inveegsplit.
Kan ik mijn bestrating invoegen met ophoogzand?
Nee, veeg uw bestrating niet in met ophoogzand. Ophoogzand is vaak geen schoonzand, waardoor er vlekken op uw bestrating kunnen ontstaan.  U kan uw straatwerk invoegen met schoon brekerzand, inveegsplit of quarzzand. Dit is afhankelijk van het type bestrating, vraag bij twijfel advies aan onze medewerkers.
www.breukers.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.breukers.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
 Cookies NIET accepteren